|
|
#1 |
|
Redaktor
![]() |
Football manager 2009
![]() Kolejny moim zdaniem najlepszy menadżer piłki nożnej przyniósł z sobą wiele zmian. Zanim jednak przejdę do ich wyliczania wspomnę tylko, że nowy menadżer jest jak zwykle dziełem niezawodnego Sports Interactive. Prawdziwy menadżer ![]() Przypomnę wszystkim, że gra umożliwia nam prowadzenie jako menadżer drużyny piłkarskiej. Wybierać możemy spośród około 50 lig świata (ich ilość jest raczej podobna do liczby w poprzednich częściach) Od włączenia gry czekają nas pewne zmiany. Otóż umożliwiono nam prowadzenie zespołu jako kobieta. Drobny szczegół, ale pewnie miłośniczki FM się ucieszą (o ile takie są). Pracę tym razem ułatwiać nam będzie „prawdziwy” asystent. O ile w poprzednich częściach był ledwo dostrzegalny, teraz może stanowić dla nas dobrą podporę. Możemy się od niego dowiedzieć o dyspozycjach naszych zawodników, czy mają dobry dzień. Po za tym informuję nas o tym czy podania trafiają do celów lub czy nasz zespół tworzy lukę w obronię. Jak pewnie pamiętacie z poprzednich części nasze kontakty z prasą były raczej ograniczone. Odpowiadaliśmy zazwyczaj na pytania: „Czy macie szanse wygrać?”. Teraz możemy brać udział w konferencjach prasowych, albo posłać na nie asystenta. Pytań jest wiele, lecz w odpowiedziach raczej nie mamy co przebierać. Cztery opcję, zostawienie bez komentarza, bądź bardzo ciekawa opcja wyjścia z hukiem. Udoskonalono również moduł zaufania zarządy. Dodano również możliwość wyuczenia zawodnika ulubionych zagrań. Gra nadal utrzymuje wysoki poziom trudności, więc Ci którzy za wszelką cenę muszą wygrywać raczej się nie zadowolą. Jak zwykle są uaktualnione składy. Nowa kiepska grafika FM 2009 w przeciwieństwie do poprzedników ma nowy trójwymiarowy silnik graficzny. Animacji na miarę Fify, lub Pesa niestety nie ma. Co prawda widać „ludków” biegających po boisku i kopiących piłkę, ale niestety nie widać tego co w piłce nożnej jest najpiękniejsze, czyli choćby zwodów i tricków. Jednak tym, którym widok 3D nie pasuje zawsze mogą zmienić na tradycyjne „kuleczki”(widok 2D). Kiedy usłyszałem o nowym silniku Football managera ucieszyłem się, ale po zagraniu stwierdziłem, że to jeszcze nie to. ![]() FM 2009 nadal trzyma klimat poprzedników. Wiele dodatków ulepsza grę, mimo niezbyt trafionego silnika 3D. Miejmy przynajmniej nadzieję, że następna część zaskoczy nas ulepszoną wersją silnika 3D. Czekałem na tą grę i przyznam, że się nie zawiodłem. Nadal potrafi długo przytrzymać przy komputerze. Oceny: Grywalność: 9/10 Dźwięk: 6/10 Wideo: 8/10 Ocena końcowa: 8/10 Plusy: -klimat -nowa rola asystenta -wiarygodny system zarządzania drużyną Minusy: -grafika -poziom trudności
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zarejestrowani
![]() |
Zwolnij trochę bo gierek zabraknie :P
Tak poważnie to recka, tak jak pozostałe twoje prace, bardzo w porządku
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zarejestrowani
![]() |
Good recka.Ale Overseer ma racje
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zarejestrowani
![]() |
Recka dobra, jak twoje wszystkie, moim zdaniem powinieneś dostać szansę jako "test redaktor".
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Redaktor
![]() |
Dziękuje, bardzo mi miło
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zarejestrowani
![]() |
Superowa recenzja racja. Ale gra jest "nudna" jak nie wiem, kryje się przy Fifie, lub PES.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Redaktor
![]() |
Wszystko zależy od gustu.
Niektóre "świry"takie jak ja lubią siedzieć przy różnych tabelkach i później cieszyć się z ciężko wywalczonych sukcesów .... uchar:
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Administrator
![]() |
Recenzja bardzo dobra.
Mój komentarz do gry dużo się nie zmieniło niz w 08, poziom spadł. Tryb 3D mnie nie przekonuje, nadal wole patrzeć na kuleczki.
|
|
|
|